dinsdag 23 september 2008

Voorproeven

Soms is het bizar om te zien hoe verschillend bedrijven zich kunnen manifesteren op het moment dat ze de kans krijgen - nee, eigenlijk verplicht zijn - zichzelf in de picture te zetten. Neem nu de eerste, onofficiële dag van de Photokina. 22 September is de beurs nog niet geopend, maar de pers mag alvast een kijkje nemen. Als journalist ben je altijd op zoek naar nieuws en stiekem hoop je dat in ieder geval de grote fabrikanten je dat bieden.

Samsung stelde me wat dat betreft wat teleur. De Koreanen hadden niet zoveel nieuws te tonen, dus gooide zij er maar een foute dans-act tegenaan, die als sluier moest dienen voor het ontbreken van spannende nieuwe producten. Een presentatie van hun maandenoude GX-20 deed natuurlijk mijn journalistenhard allesbehalve sneller kloppen. Tenzij je de nieuwe groothoek-compact of een wireless USB-transmitter die alleen werkt op Samsung-compacts als klappers wilde bestempelen, maakten ze er een potje van.

Sigma deed het wat dat betreft al een heel stuk beter. Onder het genot van een een feestelijk diner, waar de wijn natuurlijk rijkelijk vloeide, kreeg ik te horen wat ik wilde horen: de aankondiging van twee nieuwe camera's die er wel degelijk toe doen: de Sigma DP2 en de Sigma SD15. Meer snelheid op alle fronten en een ander, meer standaard objectief voor de eerstgenoemde. Eerlijkheid troef: in een diapresentatie werd uitgelegd wat de sterke én zwakke punten (!!!!!!!!, Kijk, vrijwel iedere andere camerafabrikant, zo moet het!) waren van deze techniek ten opzichte van de veel gangbaardere Bayer-sensoren. Hulde.

Geen opmerkingen: